"Katar politikalarının bedelini ödüyor"

"Katar politikalarının bedelini ödüyor"

Eski Mısır Dışişleri Bakanı El Arabi, "Katar yönetimi bölge ülkeleriyle diyalog kurmayı reddetti. Ve şimdi bunun bedelini ödüyor." dedi.

Eski Mısır Dışişleri Bakanı, Mısır Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Muhammed al Arabi, Sputnik'e yaptığı açıklamada Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Yemen'in Katar ile diplomatik ilişkilerinin kesilmesinin Katar'ın izlediği politikanın bedeli olduğunu söyledi.

El Arabi, ‘Katar, Körfez ülkeleri arasına tekrar dönmesine yardım edecek arabulucu bulamayacak. Bu konuda Doha, geçtiğimiz günlerde Katar emiri Temim bin Hamad El Tani'nin ziyaret ettiği Kuveyt'e her halde büyük umutlar bağlamıştır.' ifadelerini kullandı.

Katar ile ilişkileri kesme kararını almış ülkelerin koordineli bir şekilde hareket etmesinin büyük takdire layık olduğunu savunan eski Dışişleri Bakanı, "Medyada çıkan birkaç ülkenin birden Katar'ın politikasına karşı çıktığı haberleri büyük yankı uyandırdı. Katar ile ilişkilerin kesilmesi zorunlu bir tedbirdir, çünkü Katar yönetimi bölge ülkeleriyle diyaloğ kurmayı reddetti. Ve şimdi bunun bedelini ödüyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.