Muhaysini Körfez krizini yorumladı: Neden Katar?

Muhaysini Körfez krizini yorumladı: Neden Katar?

"Henüz daha Türkiye askeri darbe girişiminin yaralarını tam sarmamışken bu coğrafya yeni bir kuşatma ve darbeye doğru bir gidişatla uyandı."

Suriyeli rejim muhalifi grup Tahriru'ş Şam'ın şeri sorumlularından Dr. Abdullah el Muhaysini, Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya ve Maldivler'in Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmasıyla patlak veren 'Körfez krizi' hakkında değerlendirmede bulundu.

Katar'ın bölgede izlediği politikanın ABD ve müttefiklerini rahatsız ettiğini belirten Muhaysini, "Henüz daha Türkiye askeri darbe girişiminin yaralarını tam sarmamışken bu coğrafya yeni bir kuşatma ve darbeye doğru bir gidişatla uyandı. Ama bu sefer sıra Katar'da." ifadesini kullandı. 

Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminin ABD'nin desteğiyle gerçekleştiğini ileri süren Muhaysini, "mutlak itaatten çıkan ülkelerin darbe ve kuşatma yoluyla cezalandırıldığını" söyledi.

Muhaysini değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye açıkça rejiminin demokrasi olduğunu ilan etmesi ve ona sıkı sıkıya bağlanmasına rağmen bir darbe girişimine maruz kaldı.


Soru: Şeriatı getirmekten bahsetmediği halde Amerika'yı Erdoğan hükümetini devirmeye iten sebep nedir?


Cevap: Amerika, 'demokrasiyi koruma' söylemlerini asıl sebebi perdelemek için kullanıyor. Bu sebep için doğrudan veya vekalet savaşları yapıyor.


Bu sebep, ne gaye ile olursa olsun ümmetin davasıyla ilgilenen ve zilletli mutlak itaatten çıkmaya çalışanları cezalandırmaktır. Bu cezalandırma darbe ve kuşatmayı o ülkelere musallat etmekledir.


Bazen de bu 'terörle mücadele' bahanesiyle savaş ile olur...


Bu yüzden Katar'ı seçtiler. Yaralı Suriye halkının ve Gazze'nin yanında durduğu için. Ona karşı en iğrenç işkence ve ölümleri kullandılar.


Bu bahsettiklerimiz apaçıktır. Ama bazıları bu gerçeğin üstünü örtmeye çalışmaktadır."

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.