İki günde 8400 kişi Musul'dan kaçtı

İki günde 8400 kişi Musul'dan kaçtı

Çatışmaların devam ettiği Musul'un batı yakasından iki günde en az 8400 kişi başka bölgelere göç etti.

Birleşmiş Milletler'in (BM)  geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, çatışmaların devam ettiği Musul kenti batı yakasından en az 8400 sivil kentin kuzeyine göç etmek zorunda kaldı.

New York'ta bir basın toplantısı düzenleyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric, 5-6 Haziran günleri arasında gerçekleşen bu göçün bölgede yine daha önce iki gün içinde gerçekleşmiş göçlerden iki kat fazla olduğunu belirtti.

Musul'da son durum haritası:


Sözcü ayrıca Musul kenti batı yakasında IŞİD'in kontrolü altındaki bölgelerde en az 100 bin sivilin yaşadığını ve bu sivilerin hayatının büyük tehlike altında olduğunu ifade etti. Dujarric, bölgedeki sivillerin güvenliğinden duyulan endişeyi de dile getirdi.

Musul kenti batı yakasında bulunan Eski Musul, Şifa, Bab Sincar ve Zencili bölgeleri halen IŞİD'in kontrolünde bulunuyor. Bağdat hükümeti güçleri 27 Mayıs'ta kentin batı yakasında IŞİD'in kontrolünde olan bölgeleri geri almak için yeni bir saldırı başlatmıştı. Ancak hükümet güçleri halen bölgede IŞİD'e karşı kayda değer bir ilerleme sağlayabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.