Rusya soruşturması ABD Adalet Bakanlığı'na uzandı

Rusya soruşturması ABD Adalet Bakanlığı'na uzandı

FBI Başkanı James Comey, Sessions’ın “soru işareti içeren” faaliyetlerinden haberdar olduklarını söylemişti.

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Kongre’ye, Rusya’nın geçen yılki Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalesini araştıran Senato İstihbarat Komisyonu’na ifade vereceği yönünde bildirimde bulundu.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre Sessions, FBI Başkanı James Comey’nin Perşemse günkü Senato oturumu sırasında doğan sorulara yanıt vermek istediğini açıkladı.

Sessions Ocak ayında henüz Alabama senatörüyken adalet bakanlığı görevine adaylığının onayı süreci kapsamında Senato’da düzenlenen oturuma katılmıştı. Sessions oturumdaki ifadesinde, kampanya sırasında Rus hükümeti yetkilileriyle görüşmediğini söylemiş ancak daha sonra bu açıklamasını değiştirmek mecburiyetinde kalmıştı.

Nihayetinde Adalet Bakanı, Rus büyükelçi Sergey Kislya'la iki kez görüştüğünü bildirmiş ama Kongre üyeliği göreviyle alakalı görüşmeler olduğu gerekçesiyle bunları daha önceden paylaşmaya gerek görmediğini kaydetmişti.

Adalet Bakanlığı'nda "soru içeren" faaliyetler

Rusya soruşturması devam ederken Trump tarafından görevine aniden son verilen eski FBI Başkanı James Comey, hafta içinde Senato İstihbarat Komisyonu’ndaki ifadesinde FBI yöneticilerinin Sessions’ın “soru işareti içeren” faaliyetlerinden haberdar olduğunu söylemiş ancak açık bir oturumda bunun detaylarına girmeyeceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.