"Katar krizi çözülmezse bu iş bizi de vuracak"

"Katar krizi çözülmezse bu iş bizi de vuracak"

Afrika Birliği, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin diyalog yoluyla çözülmesi çağrısı yaptı.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki, yayımladığı yazılı açıklamada, Körfez'deki krizden endişe duyduğunu belirterek, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın bu çerçevede harcadığı çabaları desteklediğini ifade etti.

"KRİZ EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLMEZSE, ETKİLERİ AFRİKA KITASI'NA YANSIYACAK"

Körfez'deki krizin diyalog yoluyla çözülmesi çağrısı yapan Musa Faki, "Körfez krizi en kısa sürede çözülmezse, Körfez'deki siyasi, güvenlik ve insani durumlara, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehlike oluşturacak ve etkileri Afrika kıtasına yansıyacak." dedi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.