Almanya'da Ermeni Tasarısı Kabul Edildi

Almanya'da Ermeni Tasarısı Kabul Edildi

1915'te yaşanan Ermeni Olayları'na ilişkin tasarı Alman Parlamentosu'nda kabul edildi.

Alman Federal Meclisi, 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak nitelendiren yasa tasarısını oyladı. Mecliste yapılan oylama sonucu yasa tasarısı kabul edildi.

İktidardaki koalisyon ortakları Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefetteki Yeşiller Partisi tarafından hazırlanan karar tasarısına Sol Parti de destek verdi. Oylamaya CDU milletvekillerinin önemli çoğunluğunun katılmadığı görüldü.

Oturum öncesinde konuşan Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, meclisin bir mahkeme olmadığını ancak sorumluklarından da kaçınamayacağını ifade ederek, "Türk hükümeti 100 yıl önce yaşanan olaylardan sorumlu değil ancak gelecekte ne olacağından sorumlu." şeklinde konuştu.

Federal Meclis'in aldığı bu kararın hukuki açıdan bir yaptırımı bulunmuyor ve karar sadece tavsiye niteliği taşıyor. Meclis oturumunu Türkiye ve Ermenistan büyükelçiliği görevlileri de izledi. Oturumu izleyen bazı Ermeniler karardan sonra, üzerinde "Tanınma için şimdi teşekkürler" yazılı bir pankart açtı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.