Taliban dört dilde video yayınladı: Ömer Ordusu 5

Taliban dört dilde video yayınladı: Ömer Ordusu 5

Afganistan'da 15 yıldan uzun süredir ABD ve Kabil hükümetine karşı savaşmayı sürdüren Taliban yani bir video yayınladı.

Afganistan'da 15 yıldan uzun süredir ABD ve Kabil hükümetine karşı savaşmayı sürdüren Taliban yani bir video yayınladı.

Yeni yayınlanan "Ömer Ordusu 5" isimli videoda, Taliban yöneticilerinin konuşmalarına ve askeri eğitim görüntülerine yer verilmiş.

Filmin giriş kısmında Suriye başta olmak üzere İslam dünyasının büyük bir kısmında yaşanan savaşlarda yaralanan ve yaşamını yitiren siviller ile ilgili görüntüler yer alıyor.


"Temiz ve saf bir cihat veriyoruz"

Ülkedeki düşmanlara karşı "temiz ve saf bir cihat verdikleri ve cihadın her Müslüman üzerinde bir sorumluluk olduğunun" ifade edildiği filmde, "cihadın hedefinin yardıma muhtaç kişilere yardım etmek olduğu" vurgusu yapılmış. Ayrıca "cihadın zalim ve müfsidlere karşı adaleti tatbik etmek olduğu" mesajı da filmde ifade bulmuş.

"Aleyhimize medya propagandası yapılıyor"

Taliban filmde, "ülkedeki televizyon kanalları, radyo ve sosyal medya gibi yayın organlarıyla" kendi aleyhlerinde "bir kapmaya yürütüldüğünü" ifade ediyor. Ayrıca kendi aleyhlerinde yürütülen propagandaların gerçeği yansıtmadığının belirtildiği filmde, "Afgan halkının onurlu bir halk olduğu ve hiçbir zaman işgalcilerle iş birliği yapmadığı" belirtilmiş.


Ölen sivillerin çoğu çocuk

Afganistan'da büyük bir kısmı ABD tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarında ölen sivillere ait görüntüler de filmde yer alıyor. Filmde sivil halkın hava saldırılarından duyduğu endişe ve şikayetler dile getirilmiş. Görüntülerdeki öldürülmüş olan sivillerin çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor.


Filmde Taliban'ın eğitim kamplarında savaşçılarına verdiği eğitimin görüntülerine uzun bir bölüm ayrılmış.



"İşgalciye karşı mücadelemiz meşru"

Filmde hafif ve ağır silahlarla yapılan eğitimlerin yanında, fiziksel olarak yapılan eğitimlere de yer verilmiş. Ayrıca filmde özel askeri taktiklerin kullanıldığı bazı kısımlar dikkat çekiyor.

Dört ayrı dilde yayınlanan filmde, Taliban savaşçılarının kendi ülkelerinde "işgalci güçlere karşı verdikleri mücadelenin meşru bir mücadele olduğu ve bunun İslam dininde yeri olduğu" vurgusu yapılmış. 

Taliban'dan kesin zafer vurgusu

Ayrıca çok sayıda Taliban savaşçısının Afganistan'daki eğitim kamplarında "ülkelerini işgal eden güçlere karşı saldırılar düzenlemek için eğitim gördükleri" bilgisine de yer verilmiş.

Taliban'ın kurucusu Molla Ömer ve Pakistan'da hava saldırısında öldürülen eski yöneticisi Molla Ahtar Muhammed'in de sesli mesajlarının yer aldığı filmde kesin zafer vurgusu oldukça ön planda tutulmuş. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.