Rusya'dan Suriye'ye yeni balistik füze saldırıları

Rusya'dan Suriye'ye yeni balistik füze saldırıları

Rusya Suriye'deki IŞİD hedeflerini Akdeniz'den fırlattığı füzeler ile vurduğunu açıkladı.

Rusya Suriye'deki IŞİD hedeflerini Akdeniz'den fırlattığı füzeler ile vurduğunu açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'deki savaş gemilerinden ve denizaltından Suriye'deki IŞİD hedeflerine 6 füze fırlatıldığını açıkladı. 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Donanması'nın Amiral Essen, Amiral Grigorociç fırkateynleri ve Krasnodar denizaltısı Akdeniz'in doğusundan Suriye'deki IŞİD hedeflerine 6 Kalibr cruise füzesi fırlattı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, saldırıda Hama'nın Akerbat bölgesindeki IŞİD mevzileri ve mühimmat depolarının vurulduğu iddia edildi.

Türkiye ve İsrail'e bilgi verildi

Savunma Bakanlığı, Türkiye ve İsrail komutanlıklarına saldırılarla ilgili önceden bilgi verildiğini de ifade edildiği açıklamada, IŞİD'in Hama'ya farklı bölgelerden savaşçı sevk ettiği belirtildi. Açıklamada "Karanlık ve zorlu arazilerden faydalanılarak, Hama'ya farklı mevkilerden savaşçı, mühimmat ve cephanelik sevk ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Suriye'deki yerel kaynaklar Rusya'nın düzenlediği füze saldırılarında IŞİD hedeflerinin vurulduğuna yönelik bir bilginin kendilerine ulaşmadığını ifade etti. Kaynaklar Rusya'nın düzenlediği bu tarz füze saldırılarının genellikle yerleşim bölgelerini hedef aldığını ifade ediyor.

Kaynak: Ajanslar, Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.