İlk Yerli Denizaltı 2020'de Teslim

İlk Yerli Denizaltı 2020'de Teslim

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, ilk yerli denizaltının 2020 yılında bitirileceğini belirtti.

Milli denizaltı projesiyle ilgili çalışmaları yerinde anlatan Savunma Sanayi Müsteşarı Demir, 6 adet denizaltı üzerinde çalışıldığını ve ilk teslimatların 2020'de olacağını söyledi.

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, milli denizaltı projesiyle ilgili çalışmaları yerinde anlattı. Bu kapsamda milli denizaltı projemizle ilgili çalışmalar hakkında bilgi almak üzere İstanbul ve Gölcük'teki tersanelere girildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) Prof. Dr. İsmail Demir, 6 adet denizaltı üzerinde çalışıldığını ve ilk teslimatların 2020'de olacağını söyleyerek "Dünyanın en modern denizaltılarını yapıyoruz. Batarya sistemi, motor, jeneratör gibi şeyler yerli değil ama yerli olması için çalışıyoruz. İsmi henüz belli değil ama milli denizaltımız 66 metre uzunluğunda ve 6.3 metre çapında olacak. 300 kişinin çalıştığı projede 330 elemana daha ihtiyaç var" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.