Katar talepleri 'elinin tersiyle itti': Korkmuyoruz, sonuçlarına hazırız

Katar talepleri 'elinin tersiyle itti': Korkmuyoruz, sonuçlarına hazırız

Diğer Arap ülkeleri tarafından Katar'a tanınan sürenin dolmasına günler kala, Doha yönetiminden açıklama geldi: Türk askeri üssü kapanmayacak.

Katar, diğer Arap ülkelerinin Doha yönetimine yönelik ambargoyu kaldırmak için sunduğu 13 şartla ilgili tavrını koruyor.

İtalya'nın başkenti Roma'da konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman es Sani, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Talepler listesi reddedilecek. Diyaloğa girmeye hazırız. Ancak bu, sadece uygun şartlarda olur" dedi.

Es Sani, Arap ülkelerinin isteği üzerine Katar'daki Türk askeri üssünün ya da El Cezire televizyonunun kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. 

"Korkmuyoruz, sonuçlarına hazırız"

Roma'da konuşan El Tani, "Dünyanın uluslararası hukukla yönetildiğine inanıyoruz. Ve uluslararası hukuk; büyük ülkelerin, küçük ülkelere zorbalık yapmasına müsaade etmez... Kimsenin egemen bir devlete ültimatom vermeye hakkı yok" dedi.

Askeri misillemeyle karşılaşmaktan korkmadıklarını belirten El Tani, "Katar her türlü sonuçla yüzleşmeye hazır... Ancak dediğim gibi, ihlal edilmemesi gereken bir uluslararası hukuk var. Aşılmaması gereken bir sınır var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.