İsrail eski Başbakanı 16 ay sonra serbest

İsrail eski Başbakanı 16 ay sonra serbest

Rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklanan eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, serbest bırakıldı.

İsrail’in eski Başbakanı Ehud Olmert 16 aylık hapis cezasının ardından serbest bırakıldı. 71 yaşındaki eski siyasetçi İsrail’in Ramle şehrindeki Maasiyahu hapishanesinde kalıyordu.

Ehud Olmert Kudüs Belediye Başkanı olduğu dönemde rüşvet aldığı gerekçesiyle 6 yıl hapis ve 290 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

​Eski başbakan, bir gayrimenkul projesinin tanıtımını yapmak üzere rüşvet aldığı için çıkarıldığı mahkemece hapse mahkum edildi.

2014’te görülmeye başlanan davada cezası 16 aya indirilen Olmert, ülke tarihinde hapis yatan ilk başbakan oldu.

Doktoru, 71 yaşındaki Olmert'in egzersiz sırasında göğüs ağrılarından şikayet etmesi neticesinde Salı günü hastaneye kaldırıldığını söyledi. 

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in şartlı tahliye komisyonundan alınan bir karar neticesinde, hapishaneden tahliye edileceği bildirildi.

2006-2009 yılları arasında başbakanlık koltuğunda oturan Olmert, Ortadoğu barış sürecinde İsrail’in Batı Şeria’dan çekilmesi planını desteklemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.