İngiltere'de 'çiçeği burnunda' hükümete istifa çağrısı

İngiltere'de 'çiçeği burnunda' hükümete istifa çağrısı

İngiltere’de yeni hükümet kurulur kurulmaz protestolar baş gösterdi.

Muhafazakarların yeni dönem için öngördüğü politikalarına tepki gösteren binlerce kişi başkent Londra’da sokağa döküldü.

Avrupa Birliği ile yürütülen Brexit müzakereleri ile Başbakan Theresa May’ın kemer sıkma politikaları en çok tepki gösterilen maddelerdi.

Euronews'in aktardığına göre eylemciler, istifaya çağırdıkları hükümete, geçtiğimiz günlerde 79 kişinin can verdiği Grenfell binasında çıkan yangını da hatırlattı.

Ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn de gösterideydi. İşçi Partili lider, yeniden seçime gidilmesi çağrısında bulundu.

David Cameron’ın istifasından sonra parti içi alınan kararla başbakan olan Theresa May, atanmış değil seçilmiş olmak ve elini güçlendirmek için erken seçim kararı almıştı.

8 Haziran’da sandığa gidildi. Seçimlerde meclisteki salt çoğunluğu kaybeden Muhafazakarlar azınlık hükümeti için 10 milletvekilli Demokratik Birlik Partisi’nden destek istedi.

Muhafazakar politika izleyen Kuzey İrlandalı parti ile yapılan anlaşma tartışmalara neden oldu.

Cumartesi günü meydanlara inen muhalifler, azınlık hükümetinin halkın çoğunluğu arkasına almadığı için meşru olmadığını savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.