BM acil toplanıyor: 'Kuzey Kore Alaska'yı vurabilir'

BM acil toplanıyor: 'Kuzey Kore Alaska'yı vurabilir'

BMGK'yi acil kapalı toplantıya çağıran ABD'li yetkililerin, alınabilecek tüm tedbirleri BM çatısı altında gündeme getirecekleri ifade edildi.

Kuzey Kore’nin son füze denemesi Birleşmiş Milletler’i harekete geçirdi. BM Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore gündemiyle Çarşamba günü acil olarak toplanması bekleniyor.

ABD'li yetkililerin, Kuzey Kore'nin ilk kez başarılı bir şekilde kıtalararası füze denemesi yaptığını kabul ettikleri bildirildi. 

Pyongyang yönetimi, fırlattıkları balistik füzenin nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip olduğunu savunurken, Amerika Birleşik Devletleri, iki aşamalı bir füzenin denendiğini duyurdu.

ABD, son füze denemesini görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil kapalı toplantıya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore’nin balistik füze programına karşı her türlü somut adımı atmaya hazır olduklarını yineledi.

ABD'nin Alaska eyaletini vurma kapasitesine sahip olduğu iddia edilen Kuzey Kore'nin kıtalararası füze denemesi ile ilgili, ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya üzerinden tepki göstererek, "Bu adamların hayatlarında yaptıkları daha iyi bir şey yok mu?" demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.