Trump ile Putin, 'seçimlere müdahale' konusunu konuştu

Trump ile Putin, 'seçimlere müdahale' konusunu konuştu

"Başkan, Rusya'nın (ABD seçimlerine) müdahalesiyle ilgili olarak Devlet Başkanı Putin'i birkaç kez sıkıştırdı."

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Başkan, Rusya'nın (ABD seçimlerine) müdahalesiyle ilgili olarak Devlet Başkanı Putin'i birkaç kez sıkıştırdı. Devlet Başkanı Putin, bu tür bir müdahaleyi reddetti." dedi.

AA'nın aktardığına göre, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Hamburg'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Rusların 2016 Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği" iddialarını Putin'e sorduğunu, Putin'in ise iddiaları reddettiğini açıkladı.

Tillerson, toplantı boyunca Trump'ın konuyu birkaç kez gündeme getirdiğini vurgulayarak, "Başkan, Rusya'nın (seçimlere) müdahalesiyle ilgili olarak Devlet Başkanı Putin'i birkaç kez sıkıştırdı. Devlet Başkanı Putin, bu tür bir müdahaleyi reddetti." diye konuştu.

Rusya'nın 2016 Amerikan başkanlık seçimlerine siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddialarının iki lider arasındaki görüşmede ilk konu olarak konuşulduğunu belirten Tillerson, "Başkan, Rusların 2016 başkanlık seçimlerine müdahalesiyle ilgili olarak Amerikan halkının endişelerini dile getirerek oturuma başladı. Bu konuyla ilgili çok dinamik ve uzun bir görüşme yaptılar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.