Mısır'da 2 Mahkum Daha Tıbbi İhmalsizlikten Öldü

Mısır'da 2 Mahkum Daha Tıbbi İhmalsizlikten Öldü

Mısır'da Tora Hapishanesi'nde 2 gün içinde 2 tutuklu tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetti.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki Tora Hapishanesi'nde bir tutuklunun daha tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinatörlüğü Şefi İzzet Ganim, Zaglul el-Cibali (59) isimli tutuklunun hapishane idaresi tarafından 15 gün "insanlık dışı şartlarda" hücre hapsinde tutulduğunu ve hayatını kaybettiğini söyledi.

Cibali'nin yargılandığı siyasi bir davadan 15 yıl hüküm giydiğini ifade eden Ganim, tutuklunun vefat etmeden önce kalp, şeker ve tansiyon rahatsızlıkları bulunduğunu ve tedavi görmeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Dünyabülteni'nin haberine göre Tora Hapishanesinde dün Macid el-Hanefi Ahmed Ali el-Cevheri (35) isimli tutuklunun da tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilmişti. Kolektomi operasyonu geçiren Cevheri'nin, hapishane yönetiminin tedavi için başka bir hastaneye kaldırılmasını reddettiği için sağlık durumunun kötüleştiği ve son nefesini Tora Liman Hastanesinde verdiği kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.