Hizbu'l Mücahidin komutanı Vani'nin ölüm yıldönümünde Keşmir diken üstünde

Hizbu'l Mücahidin komutanı Vani'nin ölüm yıldönümünde Keşmir diken üstünde

Hizbu'l Mücahidin lideri Vani'nin ölüm yıldonümü sebebiyle muhtemel gösteriler öncesi sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hindistan kontrolündeki Keşmir'de geçen yıl öldürülen Hizbu'l Mücahidin lideri Burhan Vani'nin ölüm yıldönümünde binlerce Hint askeri bölgeye konuşlandırılarak internet hatları kesildi.

Yapılan anonslarda evlerinden çıkan köylülerin öldürülecekleri uyarısı yapıldı. Keşmir'in güneyinden Tral köyüne giden yollar kapatıldı.

Srinagar'da ise dükkan ve işyerleri muhtemel çatışmalar öncesi kepenklerini kapattı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, ayaklanmaları önlemek için bölgede dört kişinin yanyana gelmesinin yasaklandığını bildirdi.

6 binden fazla güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 50 kişinin öldürüldüğü olaylarda Hindistan öldürülen Vani'yi "terörist" ilan ederken Pakistan ise "şehit" ilan etmişti.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin liderlerinden Burhan Vani'nin öldürülmesiyle başlayan protestolara Pakistan halkından destek gelmişti.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi hayatını kaybetmişti. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlıklarını ilan etmek ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemde bulunuyor.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.