Muhalif lider hapisten çıktı: Pişman değilim, mücadelem sürecek

Muhalif lider hapisten çıktı: Pişman değilim, mücadelem sürecek

'Maduro'nun ezeli düşmanı' hapisten çıktı ve çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Venezuella'da yüksek mahkeme, 2014'teki hükümet karşıtı gösteriler sırasında halkı şiddete teşvik etmekle suçlanan ve 3 yıldan fazla süredir hapiste bulunan muhalif lider Leopoldo Lopez'in cezasının ev hapsine çevrildiğini duyurdu.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Lopez'in cezasının, sağlık nedenleri dolayısıyla hafifletildiği kaydedildi. Lopez'in İspanya'daki avukatı Javier Cremades, müvekkilinin bu sabah gün ağarırken başkent Caracas'taki evine nakledildiğini doğruladı.

Cremades, "Bu, Devlet Başkanı Nicolas Maduro rejiminin zayıflığının ve muhalefetin gücünün bir göstergesi. Bu, ileri atılan bir adım ve çok olumlu bir haber" değerlendirmesinde bulundu.

LOPEZ: BU RİSKİ SEVE SEVE GÖZE ALIRIM

'Maduro'nun ezeli düşmanı' olarak görülen Lopez, başkent Caracas’taki evinin önünde toplananları Venezüella bayrağı ile selamladı. Lopez, yaptığı yazılı açıklamada da "Özgürlük için savaşmak hücreye geri dönmekse bu riski seve seve göze alırım" dedi. Lopez’in partisinden Freddy Guevara’nın okuduğu açıklamada şöyle denildi: "Bu (ev hapsine alınmam) özgürlüğe atılan bir adım. Verdiğim mücadeleden ne pişmanlık duyuyor ne de bu mücadeleyi bitirmeyi planlıyorum. Rejime karşı dik duruşumu, gerçek adalete, birlik ve beraberliğe, değişime ve özgürlüğe inancımı koruyorum."

 

MADURO KARARA SAYGI DUYUYOR

Öte yandan Maduro, karara saygu duyduğunu açıkladı:

Muhalefetteki Voluntad Partisinin lideri Lopez, 2014 başında düzenlenen ve 43 kişinin hayatını kaybettiği hükümet karşıtı gösterilerin baş aktörü haline gelmişti. Başkent Caracas'ta 18 Şubat 2014'te yetkililere teslim olan Lopez hakkındaki cinayet ve terörizm suçlamaları, gözaltına alınmasından bir süre sonra düşürülmüştü.

Lopez, cezası nedeniyle 2019'daki başkanlık seçimlerinde yarışamayacak.

Kaynak: Sputnik Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.