YPG Mare'de sivilleri hedef aldı: 5 yaralı

YPG Mare'de sivilleri hedef aldı: 5 yaralı

Örgütün Mare ilçesine düzenlediği füze saldırılarında 5 sivil yaralandı.

Mare'deki sivil savunma yetkililerinden Muhammed El Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün, Mare'nin batısındaki Tel Rıfat ilçesi yönünden ateşlediği dört füzenin Mare ilçe merkezine düştüğünü söyledi. 5 sivilin yaralandığını belirten Hatib, füzelerin düştüğü yerlerde maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti. Mare hastanesinin doktorlarından Ahmed Hafız da ilçeyi hedef alan saldırılarda yaralanan sivilleri tedavi altına aldıklarını ifade etti.

"PYD VE ESED BİZİM DÜŞMANIMIZDIR"

Evi hasar gören Muhammed Nasır ise PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye tepki göstererek, "Evlerinde oturan halkın başına füze yağdırdılar. Zalimlere karşı Allah büyüktür. Allah düşmanlarımıza karşı bizi galip getirsin. Bunlar bizim düşmanımızdır. Beşşar'a lanet olsun, onları bölgeye getirenlere de lanet olsun. Beşşar ile PYD bizim düşmanımızdır'' diye konuştu.

"TÜRK ASKERİ KARDEŞİMİZDİR" DEMİŞLERDİ

Birçok çevre köyden de katılanların olduğu Mare'deki gösterilerde, Arapça ve İngilizce ''Terör örgütü PKK'yı ihanetlerle köylerimize yerleştirdiniz. Onları zilletle köylerimizden çıkaracaksınız", "Türk askeri kardeşimiz ve müttefikimizdir" yazılı dövizler taşınmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.