Venezuela'da taraflar geri adım atmıyor

Venezuela'da taraflar geri adım atmıyor

Venezuela’da yaklaşık 400 siyasi mahkumun bulunduğu sanılıyor.

Venezuela’da hükümet karşıtı göstericiler, ev hapsindeki muhalif lider Leopoldo Lopez’in konutunu ablukaya aldı. Bölgeye giriş çıkışları engelleyen göstericiler, sağlık durumunun iyi olmadığı açıklanan Lopez’in ev hapsine son verilmesini istiyor.

Lopez’in avukatı, muhalif liderin tahliye şartlarına uyması gerektiğini belirtti:

“Şu ana kadar yargıtayın getirdiği kısıtlamaların çeriğini bilmiyorduk. Her halukarda bu kararlara saygı göstereceğiz. Leopoldo Lopez’in savunması onun ve ailesinin kullandığı ifadelere en üst düzeyde özen gösterilmesini zorunlu kılıyor.”

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 14 yıl hapis cezasına çarptırılan Lopez’in şartlı tahliyesini siyasi krizin yatışması için bir jest olarak tanımlamıştı. Venezuela’da yaklaşık 400 siyasi mahkumun bulunduğu sanılıyor

Ülkede 100 günü geride bırakan hükümek karşıtı protestolar yer yer şiddet olaylarına dönüşürken, yaklaşık 90 kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi de yaralandı.

Kaynak: Euro News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.