IKBY'den Bağdat'a 1 Milyar Dolar Şartı

IKBY'den Bağdat'a 1 Milyar Dolar Şartı

IKBY, aylık 1 milyar dolar karşılığında Bağdat merkezi hükümetiye petrol ihracatı konusunda anlaşmaya hazır olduğunu açıkladı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY), ayda bir milyar dolar karşılığında merkezi Bağdat yönetimiyle petrol ihracatının arttırılması için anlaşmaya hazır olduklarını duyurdu.

Erbil Yönetimi'nden yapılan açıklamada, IKBY’ye ayda bir milyar dolar ödenmesi karşılığında bölgelerinden çıkarılan petrolün Bağdat ile birlikte pazarlanmasına hazır olunduğu belirtildi. IKBY Sözcüsü Sefin Dizayi, Bağdat ile diyalog başlatmayı arzuladıklarını ve petrolün doğrudan ya da Bağdat üzerinden dünya piyasasına arz edilmesinin kendileri için önemli olmadığını, söyledi.

Irak hükümeti yerel yönetimi petrol gelirlerini paylaşma anlaşmasıyla ilgili görüşmelere zorlamak amacıyla kuzeyden geçen boru hattını sevkiyata kapatmıştı. Irak Ceyhan boru hattından günde 150 bin varil ham petrol pompalıyor. Kürt bölgesinden çıkarılan ve Bağdat yönetiminden bağımsız olarak satılan ham petrol de bu hattan sevk ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.