Kabil hükümetine bağlı 52 polis Taliban'a teslim oldu

Kabil hükümetine bağlı 52 polis Taliban'a teslim oldu

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz ilinde son iki ayda 52 polis Taliban güçlerine teslim oldu.

Taliban kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz ilinin Han Abad ilçesinde Kabil hükümetine bağlı polis ve yerel polislerden oluşan 52 kişi Taliban güçlerine teslim oldu. 

Son iki ayda 52 polis teslim oldu

Kaynaklar, polis ve yerel polislerden oluşan 52 kişinin son iki ayda Taliban güçlerine teslim olduğunu aktarıyor. Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre Taliban, Kabil hükümeti güçlerinin kendilerine teslim olmaları konusunda özel bir çalışma yürütüyor. 

Ülkenin kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Han Abad ilçesi konumu:

'Teslim olan evine dönüyor'

Bölgedeki yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Taliban güçlerine teslim olan polislerden isteyen Taliban'a katılıyor, isteyen ise silahını teslim edip evine dönebiliyor. 

İsimleri yayınlandı

Taliban, son iki ayda teslim olan polis ve yerel polis unsurlarının isimlerini internet üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca teslim olanların ilçenin hangi köylerinden olduğu da detaylı bir açıklama ile ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.