Komutanlarını öldürüp Taliban'a katıldılar

Komutanlarını öldürüp Taliban'a katıldılar

Afganistan'ın Nimruz vilayetinde 5 asker Taliban saflarına geçti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın güneyindeki Nimruz vilayetinde geçtiğimiz gün gerçekleşen olayda, Kabil hükümeti güçlerinden 5 asker bağlı oldukları askeri merkezdeki komutanı öldürdükten sonra silahları ve bir araçla beraber Taliban kontrolündeki bölgeye geçtiler.

Yerel kaynaklar düzenlenen saldırının Taliban'ın içeriden gerçekleştirdiği bir operasyon olma ihtimali üzerinde duruyorlar.

Taliban'dan açıklama

Olayın gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra Taliban sözcüsü yaptığı bir açıklamayla Nimruz vilayetinde 5 askerin merkezdeki komutanlarını öldürdükten sonra kendilerine katıldığını açıkladı. Sözcü ayrıca kendilerine katılan 5 askerin görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.

Araç ve silahlarıyla Taliban'a katıldılar

Askeri merkezdeki komutanlarını öldürdükten sonra Taliban saflarına katılan askerlerin olduğu görüntülerde, askerlerin silahları ve bir Ranger aracın da olduğu görülüyor.

İşte o askerler:


Taliban ile iletişim halindeydiler

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, askerler bir süredir bölgedeki Taliban güçleri ile telsiz ve telefon iletişimi kuruyorlardı. Afganistan'da Taliban ile Kabil hükümetine bağlı güçler arasında sürekli telsiz görüşmelerinin yapıldığını aktaran kaynaklar, yapılan bu telsiz görüşmelerinde Taliban'ın yerli unsurlara sürekli teslim olmaları yönünde telkinde bulunduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.