Trump: Oğlum yalan haber medyası tarafından aşağılanıyor

Trump: Oğlum yalan haber medyası tarafından aşağılanıyor

Başkan Donald Trump, bugün sabah erken saatlerde paylaştığı Twitter mesajlarıyla, bir kez daha Amerikan medyasına yüklendi.

Trump medyayı, en büyük oğlunun geçen yıl seçim kampanyası döneminde Demokrat rakibi Hillary Clinton’a zarar verici bilgi vereceği düşüncesiyle bir Rus avukatla görüşmesine dair haberleri yüzünden “demokrasiyi bozmakla” suçladı.

Mesajlarında, Haziran 2016’da Natalia Veselnitskaya’yla görüşen oğlu Donald Trump Jr.’yi savunan Trump, “Hillary Clinton televizyon açık oturumu için hazırlanan soruları yasadışı şekilde ele geçirebiliyor, 33 bin e-postayı silebiliyor ama benim oğlum Don, Yalan Haber Medyası tarafından aşağılanıyor” diye yazdı.

Trump bu sözleriyle, Clinton’ın dışişleri bakanı olduğu dönemde özel bilgisayar sunucusundan sildiği e-postaları ve seçimlerden aylar önce ön seçimler sırasında Demokrat bir rakibiyle televizyon tartışması öncesinde bir sorunun kendisine önceden verilmesini kastetti.

Donald Trump, “Tüm sahtekar isimsiz kaynaklarıyla, yüksek derecede taraflılığıyla ve hatta hileli haberleriyle, Yalan Haberler ülkemizde demokrasiyi bozuyor” iddiasında bulundu.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği ise Trump’ın suçlamalarını reddederek, “Özgür ve bağımsız bir basın demokrasi için kritik önemdedir” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Amerikanın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.