"15 Temmuz Arapların milli bayramı olsun"

"15 Temmuz Arapların milli bayramı olsun"

Tunuslu filozof El Merzuki, 'İslam dünyasına ders veren Türkiye halkının 15 Temmuz zaferini her insanın kutlaması gerekmektedir' dedi.

Çağdaş Arap filozoflardan Tunuslu düşünür Abu Yareb El Merzuki,  “Türkiye’deki başarısız darbe girişimin tarihi olan 15 Temmuz’un, saygınlığını ve özgürlüğünü tekrardan kazanma peşinde olan her Arap milletinin milli bayramı olması gerekmektedir.” dedi.

Kişisel bloğunda yazdığı makalede  “Bütün insanlara, Türkiye halkının bu kahramanlığını kutlaması düşmektedir” diyen El Merzuki, “Biz de, tüm İslam alemine ders veren ve askeri zorbalığın dayattığı bu durumdan nasıl çıkılacağını gösteren Türkiye halkıyla beraber bu zaferi kutlamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi tehdit olarak gören Arap yöneticilerine karşı sert ifadeler kullanan Merzuki, bu yöneticilerin “korunma amaçlı” İsrail ve ABD Başkanı Donald Trump’a teslim olduklarını ileri sürdü.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.