"Usame bin Ladin'i canlı olarak ele geçirebilirdik"

"Usame bin Ladin'i canlı olarak ele geçirebilirdik"

Eski El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e yönelik düzenlenen operasyonun komutanı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

El Kaide'nin öldürülen eski lideri Usame Bin Ladin'in Pakistan'daki yerleşkesine yönelik düzenlenen operasyonu yöneten komutan, Usame Bin Ladin hakkında 'onu kesinlikle canlı olarak ele geçirebilirdik' açıklamasında bulundu.

Eski ABD Özel Operasyonlar Birimi Komutanı William McRaven, Usame Bin Ladin'in Pakistan'da ailesiyle birlikte yaşadığı eve yapılan baskında, görevin sadece Bin Ladin'i öldürme odaklı olmadığını belirtti.

"Operasyon başarılıydı"

İngiliz BBC kanalında bir programa katılan McRaven, 2011 yılında eski El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in Pakistan'daki evine yönelik düzenlenen operasyonun, bir helikopterin iniş sırasında yere çakılması dışında gayet başarılı geçtiğini ifade etti.

Helikopterin yere çakılmasının operasyonu etkilemediğini belirten McRaven, her operasyonun A, B, C planı vardır. Biz de planı devam ettirdik dedi.

"Bin Ladin canlı olarak ele geçirilemez miydi?"

McRaven, programda kendisine yöneltilen, 'Usame Bin Ladin canlı olarak ele geçirilemez miydi?' sorusuna ise, 'kesinlikle' diye cevap verip, bu ihtimalin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.