ABD durmuyor: Rakka'da son 24 saatte 54 sivil öldü

ABD durmuyor: Rakka'da son 24 saatte 54 sivil öldü

Rakka kent merkezine düzenlenen hava ve kara bombardımanlarında son 24 saatte 54 sivil yaşamını yitirdi

Rakka kent merkezine düzenlenen hava ve kara bombardımanlarında son 24 saatte 54 sivil yaşamını yitirdi

"24 saatte 54 sivil öldü"

Rakka kentinden uzun bir süredir haber paylaşımı yapan 'Rakka sessizce katlediliyor' isimli aktivist grubun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, kent merkezine yönelik ABD'nin son 24 saatte düzenlediği hava ve kara saldırılarında 54 sivil yaşamını yitirdi.

Aktivist grubun yaptığı açıklamalara göre sivil ölümlere sebep olan başlıca sebebin ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'un gerçekleştirdiği hava saldırıları ve YPG güçlerinin gerçekleştirdiği top atışları olduğu ifade ediliyor. Yine sivillerin ölmesine sebep olan bir diğer etken olarak IŞİD'in bölgeye gömdüğü mayınlar da gösterilmiş.

"Son 48 saatte en az 70 hava saldırısı"

Aktivist grubun paylaştığı bilgilere göre son 48 saatte Rakka kent merkezine yönelik 70'ten fazla hava saldırısı ve 800'ün üzerinde topçu atışı gerçekleştirildi. Gubun açıklamalarına göre, kente yönelik düzenlenen topçu atışları ABD'nin desteklediği PKK'nın Suriye kolu olan YPG tarafından gerçekleştiriliyor.

 

Rus hava saldırısı

Öte yandan bölgedeki kaynakların aktarıdğı göre Rusya'ya ait savaş uçakları Rakka kent merkezinin doğusunda bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Rus savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği aktarılan hava saldırısı, bölge sakinleri tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. 

İşte o görüntüler:


Görüntülerde video kaydının yapıldığı evdeki çocukların hava saldırısının şiddetiyle korkudan bağırdıkları anlaşılıyor. Rusya'nın bölgede düzenlediği bu hava saldırısı sonucunda ölen ve yaralananların olduğu bilgisi aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.