Suudi Arabistan Türkiye'ye ateş püskürdü: Arap dünyasına müdahale ettiğiniz dönemler geride kaldı

Suudi Arabistan Türkiye'ye ateş püskürdü: Arap dünyasına müdahale ettiğiniz dönemler geride kaldı

Suudi Arabistan Birleşmiş Milletler Daimi Elçisi, 'Türk kardeşlerimizin Arap dünyasına sızma dönemi çoktan sona ermiştir' ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler Daimi Elçisi Abdullah el Muallimi, Katar krizine yönelik yaptığı açıklamada Türkiye'ye ilişkin de açıklamalarda bulundu. Muallimi, "Türkiye eğer Arap dünyasına gizli saklı girerek müdahale etmeye çabalıyorsa, bu dönemler geçti" ifadesini kullandı.

13 TALEP YERİNE '6 GENEL İLKE'

Bu arada Muallimi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn’in Katar’la ilişkileri kesmesinin ardından sunduğu 13 maddelik talep listesini daralttığını ifade etti. Muallimi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn’in 13 detaylı talep yerine 6 genel 'ilke' hazırladığını ifade etti. 

Muallimi, "Elbette uzlaşmadan yanayız ancak söz konusu altı maddeyle ilgili bir taviz vermeyeceğiz" dedi

.'AL JAZEERA'NIN KAPATILMASI LİSTEDEN ÇIKARILDI'

Habere göre Katar'a sunulan altı ilke arasında, 'her türlü aşırılık ve terörle mücadele edilmesi, bu tür oluşumların finansmanının ve barındırılmasının engellenmesi' ile 'başka devletlerin iç işlerine karışmaktan ve yasa dışı oluşumları desteklemekten kaçınılması' gibi talepler bulunuyor. Al Jazeera'nın kapatılması ve İslami kuruluşların tüm temsilcilerinin Katar'dan gönderilmesi taleplerinin ise geri çekildiği görülüyor.

Katar'a ‘terörizmi desteklediği' gerekçesiyle yaptırımlar uygulamaya başlayan 4 Arap ülkesi, Doha'ya, aralarında Katar'daki Türkiye'nin askeri üssünün kapatılması talebinin de yer aldığı 13 maddelik bir liste yollamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn'nin Katar'la ilişkileri kesmesinin ardından bugün Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Abdullah el Muallimi, BM muhabirleriyle bir araya geldi.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.