Rejim Doğu Guta'da büyük darbe yedi: 35 ölü

Rejim Doğu Guta'da büyük darbe yedi: 35 ölü

Muhalifler, son bir aydır yoğun saldırı altında olan Doğu Guta bölgesinde rejime ağır darbe vurdu.

Başkent Şam'ın doğusunu oluşturan Doğu Guta bölgesindeki farklı cephe hatlarında muhalifler, rejim güçleri ve müttefiklerine ağır darbeler vuruyor. Rejim ve müttefiklerinin son bir aydır saldırılarını arttırdığı bölgeden sıcak çatışma görüntüleri geliyor.

"Esed güçlerinden 35 kişi öldü"

Muhaliflerin açıklamasına göre başken Şam'ın doğusundaki El Reyhan beldesinde rejim güçlerin ilerleme girişimi geri püskürtüldü. Açıklamada ayrıca yaşanan çatışmalarda Esed rejimine bağlı güçlerden ve Şii milislerden 35 kişinin de öldürüldüğü açıklandı. Muhalifler ayrıca bölgede yaşanan çatışmalarda rejim güçlerinden öldürülen askerlerin görüntülerini de paylaştı.

"Ayn Terma beldesine yönelik saldırı da püskürtüldü"

Bölgedeki muhalif kaynakların yaptığı açıklamalara göre, başkent Şam'a oldukça yakın bir bölgede olan Ayn Terma beldesine yönelik de rejim güçleri tarafından başlatılan saldırı geri püskürtüldü. Rejime ait savaş uçaklarının bölgeye geçtiğimiz saatlerden bu yana en az 5 hava saldırısı düzenlediğini aktaran kaynaklar, beldenin yoğun olarak da topçu ateşine tutulduğunu ifade ediyor.

Muhaliflerin bölgeden servis ettikleri görüntülerde kendi geliştirdikleri silahlar ve güdümlü anti tank füzeleriyle rejime ait silah ve araçları hedef aldığı görülüyor. 

Ayn Terma beldesindeki bir rejim mevzisinde konuşlandırılmış silahı güdümlü füze ile hedef alan muhalifler:


Doğu Guta'da son durum

Son bir aydır rejimin birçok kez farklı noktalarda saldırı başlattığı Doğu Guta bölgesinde ortalama son durum:

Rejim ve müttefiklerinin bölgedeki Cobar, Ayn Terma, Duma ve El Reyhan beldelerine hava ve kara bombardımanı geçekleştirdiği bilgisi de yerel kaynaklarca aktarılmakta. Rejim tarafından gerçekleştirilen bombardımanlar sebebiyle bölgede sivil kayıpların yaşandığı da ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.