Hizbullah, Lübnan sınırında HTŞ'ye karşı operasyon başlattı

Hizbullah, Lübnan sınırında HTŞ'ye karşı operasyon başlattı

Suriye'de Esed rejimine bağlı birlikler ile Hizbullah güçlerinin, Lübnan-Suriye sınırında büyük çaplı bir kara harekatı başlattığı belirtildi.

Suriye'de Esed rejimine bağlı birlikler ile Şii Hizbullah güçlerinin, Lübnan-Suriye sınırında büyük çaplı bir kara harekatı başlattığı bildirildi. Esed rejimine yakın bir medya kuruluşunun aktardığı bilgilere göre, askeri operasyonlar bugün yani 21 Temmuz'da başladı. Operasyonların, Lübnan'a bağlı Arsal kentinin dış mahalleleri ve bu bölgenin yakınlarında bulunan Suriye'ye ait bir kasaba olmak üzere 2 cephede sürdürüleceği belirtildi.

QHA'nın aktardığına göre geçtiğimiz günlerde burada bulunan grupların bölgeden ayrılması konusunda yürütülen müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından kapsamlı bir askeri operasyon için düğmeye basılacağı ifade ediliyordu. Operasyonun gerçekleştirileceği söz konusu alan, Heyet Tahriru'ş Şam (HTŞ)'ın kalesi olarak nitelendiriliyor.

Hizbullah kaynaklarının bölgeden paylaştığı video:


Yine aynı medya kuruluşunun yayınladığı videoda, Hizbullah'a bağlı topçu birliklerinin yoğun atışlar gerçekleştirdiği kaydediliyor.

Çatışmaların Lübnan sınırı içinde kalan bölümüne Lübnan Ordusu'nun dahil olup olmayacağının ise belirsizliğini koruduğu aktarıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.