Hizbullah ve Esed Rejimi Arasında İç Çatışma

Hizbullah ve Esed Rejimi Arasında İç Çatışma

Suriyeli yerel kaynaklar Halep'in kuzeyinde Hizbullah ile Esed rejimi güçlerinin çatıştığını belirtti.

Çok sayıda haber kurumu ve yerel kaynağa dayandırılan habere göre; Hizbullah savaşçıları ile Suriye rejim ordusu arasında Halep'in El Breic semtinde kısa süreli bir çatışma yaşandığı ve çatışmada yirmiye yakın insanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Gecenin erken vakitlerinde muhalifet yanlısı haber kanallarından Halep Today, Halep'in PYD tarafından kontrol edilen Afrin kantonu yakınlarında gerçekleşen çatışma dolayısıyla Halep ile Afrin arasındaki bağlantının da kapandığını belirttiler.  Çatışmalar nedeniyle yolu kullanan çok sayıda insanın da mağdur olduğu belirtildi.

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Halep Today ayrıca Mayasat ve Haylan'da rejim ile Hizbullah arasında çatışmalar olduğunu ancak daha fazla detayın gelmediğini belirtti. Daha önce de rejim birlikleri ile Hizbullah üyeleri arasında çeşitli kısa süreli çatışmalar yaşanmıştı.  Şam Haber Ağı da çatışmaları doğruladı. Buna göre; çatışmaların rejim güçlerinin pozisyonlarını aniden terk etmesi sonucu Hizbullah'ın ağır kayıp vermesi nedeniyle yaşandığı, öfkeli Hizbullah üyelerinin rejim güçlerini ihanetle suçladıkları bildirdi.

 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Perşembe sabahı çatışmalarda en az 8 Hizbullah üyesinin Halep bölgesinde öldüğünü duyurdu. Rejim yanlısı kaynaklar ise Hizbullah ile rejim güçleri arasında bir çatışma olduğunu doğrulamıyor.

İç çatışmada uçaklar da kullanıldı

İç çatışmanın yaşandığı iddia edilen bölgede rejim uçaklarının bombardıman gerçekleştirdiği belirtildi. Lübnan'dan yayın yapan Cunubiye Haber Merkezi de, Suriye rejiminin Hizbullah'a karşı 3 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Halep Medya Merkezi de rejim güçlerinin kendi destekçilerini yanlışlıkla bombaladığını duyurdu. Olaylarda en az 20 rejim askerinin öldüğü de belirtiliyor.

Gelen haberler çelişkili olsa da rejim güçlerinin Halep bölgesinde diğer Hizbullah Üyeleriyle bir çatışmaya giriştiği ya da -yanlışlıkla olma ihtimali de olsa- kendi destekçilerini hedef aldığı kesinleşmiş durumda. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.