Endonezya Devlet Başkanı: Uyuşturucu kaçakçılarını vurun!

Endonezya Devlet Başkanı: Uyuşturucu kaçakçılarını vurun!

Ülkedeki polislere seslenen Widodo, 'Ülkeye giren ve tutuklanmaya direnen özellikle yabancı uyuşturucu kaçakçılarını vurun' dedi.

Filipinler Devlet Başkanı Joko Widodo, uyuşturucu satıcılarına karşı sert söylemleri ile tanınan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin izinde.

Sputnik'in aktardığına göre bir siyasi partinin etkinliğinde konuşan Widodo " Sert olun. Özellikle ülkeye giren ve tutuklanmaya direnen yabancı uyuşturucu kaçakçıklarına karşı. Onları vurun çünkü şu anda narkotik bir acil durumla karşı karşıyayız" dedi.

Widodo'nun açıklamaları  bir yıl önce ülkede çok sert bir uyuşturucu karşıtı kampanya başlatan Filipinli lider Duterte'yi hatırlattı.

Filipinler'in polis operasyonlarında çok sayıda insanın ölmesi Birleşmiş Milletler dahil uluslararası toplumun tepkisini çekiyor.

Endonezya'da sert uyuşturucu karşıtı yasalar bulunuyor.  Widodo daha önce de idam cezası alan uyuşturucu kaçakçılarının infazlarını onayladığı için eleştirilmişti. İnsan hakları aktivistleri ve bazı ülkeler Endonezya'ya idam cezasını sonlandırması çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.