Putin: Bizde hiçbir alanda sansür yok

Putin: Bizde hiçbir alanda sansür yok

Rusya Devlet Başkanı Putin, mesajlaşma uygulamalarının dahi kimlikle kullanıldığı Rusya'da sansürün olmadığını iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi şehrinde bulunan “Sirius” eğitim merkezinde çocuklarla bir araya geldi.

Çocuklarla yaptığı görüşme sırasında Putin, Rusya’da sansürün olmadığını ve internetteki bilgilerin yayılmasının yasalarla sınırlandırılması gerektiğini savundu.

QHA'nın aktardığına göre 21 Temmuz Cuma günü çocuklarla bir araya gelen Putin, “Sovyetler Birliği’nde sansür vardı, ayrıca bu görevi yerine getiren özel organlar vardı, onlar maaşlı çalışıyordu. Biz de sansür şu an yok, hiçbir alanda.”şeklinde konuştu.

İnternette takma adların kullanılmasına karşı çıkan Putin, “İnternetteki özgürlüğe gelince, orada yasalarla yasaklanmayan her şeye izin verilmeli… Toplum kendini suçluların saldırılarından korumalı.” diye kaydetti.

Mesajlaşma uygulamalarına kimlik zorunluluğu

Oysaki Rusya'da yürürlüğü giren kanunlar Putin'in ifadeleri doğrulamıyor. Rus parlamentosu, mesajlaşma servislerinin operatörlerle yapılan anlaşmayla kullanıcıların kimliklerini tespit etmesi zorunluluğu getiren yasa tasarısını onaylamıştı. Rusya’da 1 Eylül 2015’te kişisel verilere ilişkin yürürlüğe giren yasaya göre Rusya Federasyonu vatandaşlarının kişisel verilerine ilişkin veri tabanlarının fiziksel olarak Rusya Federasyonu içinde saklanması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.