İngiliz Büyükelçi Moore: FETÖ bir terör örgütü değil ama darbeyi onlar yaptı

İngiliz Büyükelçi Moore: FETÖ bir terör örgütü değil ama darbeyi onlar yaptı

İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Moore,katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Moore, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'ye karşı tutumlarını anlatan yeni açıklamalar yaptı.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, "Türkiye FETÖ'yü 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olan bir yapı olarak görüyor, İngiltere de böyle görüyor mu?" sorusuna Gülen yapılanmasını bir 'terör örgütü' olarak tanımadıklarını çünkü bunun için belirli bir süreç gerektiğini söyleyerek yanıt verdi. Moore "Fakat bu önemli değil, bu darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğunu iyi biliyoruz" diye devam etti.

İngiltere'de Başbakan Theresa May'in darbe girişiminden yalnızca 2 gün önce göreve başladığını ve bunun yeni hükümetin karşılaştığı ilk uluslararası kriz olduğunu belirten Moore, İngiltere'nin Türkiye'nin yanında durduğunu söyledi: "Başbakan May 13 Temmuz'da göreve başladı fakat çok erken aşamada bana belli emirler verdi: Türk hükümetine tam destek verin. Çünkü bu darbe girişiminin gerçek yüzünü iyi tanıdı."

'TÜRK HALKI KOMPLO TEORİLERİNİ SEVİYOR, BİR TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK İSTEMİYORUZ'

Moore kendisi için "İngiliz derin devletinin adamı" gibi ifadelerin kullanılması hakkına ise "Türk halkı komplo teorilerini çok seviyor. Biz İngiltere olarak Türkiye'yi bölmek istemiyoruz. Bunlar çok saçma iddialar. Güçlü bir Türkiye İngiltere'nin de menfaatleri ile de örtüşüyor" dedi.

Moore, Türkiye'de insan hakları savunucularının tutuklanmasını ise eleştirdi: "Milletvekilleri, yöneticiler ve en son Uluslararası Af örgütü liderleri tutuklandı. Bu durum bizim için endişe vericidir. İnşallah yakın gelecekte mahkeme serbest bırakacaktır. Çünkü bu durum Türkiye'ye de zarar veriyor."

'İNGİLTERE VİZESİNİN BİRAZ PAHALI OLDUĞUNU İNKAR EDEMEM'

Bu arada İngiltere vizelerinin pahalı olduğunu dile getiren Çelik’e yanıt veren Moore, "İngiltere vizesinin biraz pahalı olduğunu inkar edemem. Gerçekten seyahat pahalı. Genellikle iş adamları için büyük bir sorun değil. Özellikle göçmen sistemi için kullanıyoruz" dedi.

Kaynak: Sputnik

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.