ABD'den PKK'ya 190 TIR silah yardımı

ABD'den PKK'ya 190 TIR silah yardımı

ABD, Rakka Operasyonu dahilinde PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye 190 TIR askeri yardım gönderdi

ABD, Rakka Operasyonu dahilinde PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye 190 TIR askeri yardım gönderdi

Sputnik'e konuşan "SDG'den bir yetkili", Rakka operasyonu nedeniyle "ABD'nin kendilerine gönderdiği silah ve zırhlı araçların dün gece ulaştığını" söyledi.

"SDG'li yetkili" açıklasında, "ABD, Rakka operasyonu nedeniyle bize zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdi. Silahlar ve zırhlı araçlar Kuzey Irak karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Rakka yakınlarına bırakıldı. Silahlar ve zırhlı araçlar 190 TIR'la geldi. ABD son 10 gündür bize hemen hemen her gün ağır silahlar ve zırhlı araçlar gönderiyor. Bize gelen silahlar dışında ABD, bizim olduğumuz bölgelerde kendisinin kurduğu üslere de askeri sevkiyat yapıyor. ABD'nin Rojava bölgesinde 8 askeri üssü var. 2 tane de hava üssü var. Bu üslerin güvenliği için askeri sevkiyatlar da yapılıyor. Askeri sevkiyatlar bazen askeri helikopterlerle de oluyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.