Rusya İdlib'de 'gerilimi azaltma bölgeleri' kuracak

Rusya İdlib'de 'gerilimi azaltma bölgeleri' kuracak

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı, Suriye'nin İdlib kentinde gerilimi azaltma bölgeleri kurmayı planladıklarını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Rudskoy, İdlib'de gerilimi azaltma bölgeleri kurulması için görüşmelerin sürdüğünü, görüşmeler tamamlandıktan sonra Astana formatındaki çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Rudskoy, "Temmuz ayı başında yapılan 5. Astana görüşmelerinde Humus ve Doğu Guta'daki gerilimi azaltma bölgelerinin sınırları üzerinde anlaşma sağlandı. İdlib'de de bir gerilimi azaltma bölgesi kurulması için görüşmeler sürüyor" dedi.

Rudskoy, Rusya'nın Doğu Guta'daki gerilimi azaltma bölgesinde 2 kontrol noktası ve 4 gözetleme noktası kurduğunu da söyledi.

'SURİYE ORDUSU TAARRUZA GEÇTİ'

Bu arada Rudskoy, gerilimi azaltma bölgelerinin kurulmasının ardından rejimin aktif taarruza geçtiğini söyledi.

Rus orgeneral şu ifadeleri kullandı: "Ateşkes rejimi ve gerilimi azaltma bölgeleri, Suriye ordusundaki bazı birliklerin boşa çıkmasını ve Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğiyle terörle mücadele alanında önemli başarılar elde etmesini sağladı."

'IRAK VE ÜRDÜN SINIRLARINDA BÜYÜK MİKTARDA TOPRAK KONTROL ALTINA ALINDI'

Öte yandan Rudskoy, Suriye ordusunun Irak sınırının 150 kilometresini ve Ürdün sınırının 211 kilometresini kontrol altına aldığını kaydetti.

Rudskoy, Irak sınırında kontrol altına alınan bölgeye 4 kontrol noktası ve 22 gözetleme noktası, Ürdün sınırında kabul edilen bölgeye de 12 kontrol noktası kurulduğunu aktardı.

Rudskoy'un verdiği bilgilere göre rejim Halep'te 55 yerleşim birimini ele geçirdi.

Orgeneral, "Halep'in kuzeydoğusunda Fırat Nehri civarında 2.400 kilometre karelik alana yayılan 55 yerleşim birimi özgürleştirildi. IŞİD militanlarının mevzilerine yönelik operasyonlar devam ediyor" diye konuştu.

Rudskoy, Palmira'nın kuzeydoğusunda da bir IŞİD grubunun kuşatıldığını, rejimin bu gruba Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğiyle operasyon düzenlediğini ifade etti.

'RUSYA, KALİBR VE X-101 FÜZELERİYLE IŞİD'İ VURDU'

Diğer taraftan Rudskoy, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin son iki ay içinde en az 2.000 sorti ve 5.850 bombardıman düzenlediğini belirtti.

Rudskoy, Kalibr füzelerinin IŞİD'e ait altı tesisi, Tu-95 bombardıman uçaklarından fırlatılan X-101 tipi kruz füzelerinin de dört tesisi imha ettiğini vurguladı.

Rudskoy, Suriye'de saldırıların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.