Tahriru'ş Şam iki IŞİD üyesini o meydanda infaz etti

Tahriru'ş Şam iki IŞİD üyesini o meydanda infaz etti

Grup, geçtiğimiz gün İdlib'de gerçekleşen bombalı saldırıyla bağlantılı olarak iki kişiyi halka açık şekilde infaz etti.

*Haberde yer alan video görüntüleri rahatsız edici [+18] içerik barındırabilir.

Tahriru'ş Şam, İdlib'de geçtiğimiz gün çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından iki IŞİD mensubuna "had cezası" uygulandığını açıkladı. Sosyal medya hesabında "had cezası" ifadesi yer alırken yayınlanan videoda "kısas" ifadesi kullanıldı.

İdlib'de şehir merkezine yakın bir bölgede gerçekleşen saldırıda Tahriru'ş Şam mensuplarından ve sivillerden yaşamlarını yitirenler ve yaralananlar olmuş, bölgede büyük maddi hasar meydana gelmişti. Saldırıyı planladığı tespit edilen iki IŞİD üyesi, tam da patlamanın gerçekleştiği meydanda infaz edildi.

 

Tahriru'ş Şam'ın yüzlerce kişiyi tutukladığı IŞİD hücresi baskınlarının ardından yaşanan bu saldırı için "misilleme" yorumu yapılmıştı.

Ziraat Kavşağı'nda gerçekleşen patlamanın ardından Tahriru'ş Şam olayla ilgili iki kişiyi yine patlamanın gerçekleştiği bölgede infaz etti.

Beyaz kıyafetler içinde ve gözleri bağlı halde bölgeye getirilen ve IŞİD mensubu oldukları ifade edilen iki kişi başlarına ateş edilerek öldürüldü. İnfazdan önce mahkeme kararı IŞİD mensuplarına ve sivil halka okundu. İnfaz edilen kişiler grubun sosyal medya hesaplarında "haydutlar" olarak nitelendi.

 

Bölgede IŞİD'e karşı daha sert önlemlerin alınabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.