İsrail: Osmanlı dönemi bitti Kudüs Yahudilerindir

İsrail: Osmanlı dönemi bitti  Kudüs Yahudilerindir

İsrail, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, 'Sırça köşkte oturan komşusuna taş atmamalı' açıklaması yaptı.

Geçen haftadan beri Kudüs'te devam eden Mescid-i Aksa gerginliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine İsrail yanıt verdi.

Bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) toplantısında Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın girişine metal dedektörleri yerleştirmesini, "bu kutsal mabedi Müslümanların elinden alma girişimi" olarak nitelendirmişti.

Bunun üzerine bir açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Cumhurbaşkanı'nın sözleri için "hayali, temelsiz ve çarpıtılmış" dedi. "Osmanlı İmparatorluğu günleri çoktan sona erdi. Yahudi halkının başkenti Kudüs'tü, Kudüs'tür ve öyle kalacaktır. Geçen yıllardan farklı olarak kentin mevcut yönetimi tüm azınlıkların güvenliği ve din özgürlüğüne mükelleftir ve haklarına saygılıdır. Sırça köşkte oturan komşusuna taş atmamalı" ifadesini kullanan Nahshon, Erdoğan'a "ülkesinin kendi sorunları ve sıkıntılarıyla" ilgilenmesi çağrısında bulundu.

Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail Başbakanlık Ofisi de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Erdoğan Kuzey Kıbrıslılara ya da Kürtlere ne derdi acaba? İsrail'e vaaz verecek son kişi Erdoğan'dır" ifadelerine yer verildi.

İsrail'in tepki vermesine neden olan grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Eğer bugün İsrail askerleri çok basit hadiseleri bahane edip, pervasızca Mescid-i Aksa'nın bahçesini postalları ile kirletiyor, orada kolayca Müslüman kanı döküyorlarsa, bunun sebebi, bizlerin Kudüs'e yeteri kadar sahip çıkmıyor oluşumuzdandır" demişti.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.