Erdoğan'dan yardım istediler: Sınır birlikleri Suriyeli sivilleri öldürüyor!

Erdoğan'dan yardım istediler: Sınır birlikleri Suriyeli sivilleri öldürüyor!

Son günlerde Türkiye'nin sınır birliklerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren ve yaralanan sivillerin sayısında ciddi artış var.

Suriye'deki gelişmeleri dünyaya duyuran gazeteci Bilal Abdulkerim, Suriye'nin Idlib ilinde Türk sınır birliklerinin ateşi ile yaralanan siviller ile konuştu.

"Suriye'de son zamanlarda sivillerin artık sadece sınırı geçerken değil, ana yollarda yolculuk yaparken de vurulduğunu" ifade eden Abdulkerim, aralarında çocukların da bulunduğu mağdurlara mikrofon uzattı.


Türkiye sınırında vurulan siviller, herhangi bir şekilde sınırı geçmeye çalışmadıklarını, sadece sınıra yakın yollarda yürürken hedef alındıklarını dile getiriyor. Sivillerin aldığı yaraların çoğusunun göğüs ve karın gibi ölümcül bölgelerden olduğu görülüyor. Bilal Abdulkerim, bölgedeki yollarda seyreden araçlara da ateş açıldığını söylüyor. Abdulkerim'e göre servis minibüsü tarzındaki araçlar daha sık hedef oluyor.

Abdulkerim, aracı hedef olan Suriyeli bir sivile mikrofon uzattı. Suriyeli sivil Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

"O namaz kılan, Kur'an okuyan bir insan. Soruyorum. Kendi memleketimde yolda çocuklarımla gidiyorum. Türkiye'ye yakın olduğum için cezam ölüm mü? Çocuklara önem verin, sivillere önem verin. Biz ne yaptık ki?"

Türk askerinin açtığı ateş sonucu yaralanan bir çocuk ise "ülkenizi elbette korumalısınız ancak sivillere ateş açarak değil"  ifadesini kullandı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.