İran'ın Suriye'deki eğitim kampları görüntülendi

İran'ın Suriye'deki eğitim kampları görüntülendi

İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı Ketaib İmam Ali ve Ketaib Sabirun gruplarının eğitim kamplarından görüntüler paylaşıldı.

İki Iraklı Şii milis grup Suriye'de eğitim kapı teşkil etti. Bu gruplar, İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı Ketaib İmam Ali ve Ketaib Sabirun.

Suriye'de eğitim kampları

Bunlardan ilki Ketaib İmam Ali, Suriye'de belirsiz bir bölgede yer alan eğitim kampının görüntüsünü paylaştı. Fotoğrafta aynı zamanda grubun önemli liderlerinden olan genel sekreter yardımcısı Muhammed el Bevi de yer aldı. Grubun ülkenin güneyinde ve Halep'te varlığının olduğu biliniyor.

İkinci eğitim kampı ise Irak'ta ve Suriye'de faaliyet gösteren Ketaib Sabirun'a ait. Geçtiğimiz ay yayınlanan videoda grup bir eğitim kampında dikenli teller arasında talim yapan milisler görülüyor. Ülkenin kuzeyi ağırlıklı olarak faaliyet gösteren gruba ait eğitim kampının Halep'in doğu kırsalında olduğu tahmin ediliyor.

Haşdi Şaabi ile bağlantılı

Daha önce de Suriye'de Ketaib Seyyidu'ş Şüheda, Asaib Ehli'l Hak gibi grupların da eğitim kampları teşkil ettiği biliniyor. Sabirun ismi İran destekli birçok grup tarafından sıklıkla kullanılan bir isim. Grup sosyal medyada Kasım Süleymani, Hamaney gibi isimlerin sözlerini ve fotoğraflarını paylaşıyor.

Ketaib İmam Ali grubuna eski bir Ceyşu'l Mehdi komutanı olan Şibl ez Zeydi liderlik ediyor. Grup aynı zamanda İran Devrim Muhafızları ve Haşdi Şaabi'nin önemli isimlerinden Ebu Mehdi El Mühendis ile ve İran destekli Ketaib Hizbullah ile de bağlantılı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.