Hamas, AB’nin terör listesinde kalacak

Hamas, AB’nin terör listesinde kalacak

AVRUPA Birliği Adalet Divanı, Hamas'ın listede kalmayı sürdürmesi gerektiği yönünde karar aldı.

Avrupa Birliği Adalet Divanı (ABAD), PKK ve DHKP-C gibi örgütlerin de yer aldığı AB terör örgütleri listesindeki Hamas'ın bu listede kalmayı sürdürmesi gerektiği yönünde karar aldı.

ABAD’ın kararı, 2014 sonunda bir alt mahkeme tarafından alınan ve Hamas’ın listeye dahil edilmesinde prosedür yanlışlıkları olduğu, bu nedenle de listeden düşürülmesi gerektiği yönündeki kararın bozulması anlamına geliyor.

Tamil kararı

AB, Hamas’ı listeden çıkarmamış ve temyize gitmişti.

ABD ve İsrail, Hamas’ın AB listesinde tutulması için yoğun çaba harcayan ülkeler arasında yer alıyordu. ABAD, alt mahkemenin hukuki hata yapmış olabileceğini belirterek kararı gözden geçirmesini talep etti. ABAD, Sri Lanka’da faaliyet gösteren Tamil Kaplanları’nın listeden düşürülmesine yönelik kararı ise onayladı. Tamil Kaplanları, 2006’dan bu yana listedeydi. 

Gazze'de siyasi mücadele veren Hamas, 1967 sınırları içinde bir Filistin devletinin kurulmasını savunuyor. Hamas, dini, siyasi ve sosyal bilinçlenme içinde aktif çalışıyor, siyasi liderleri Filistin ile dışarısı arasında dağılıyor. Filistin içindeki birçok ve çeşitli kurumların yanısıra, dışarıda önemli sayıda kurumdan destek alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.