İtalya, Libya kıyılarına donanma gönderiyor

İtalya, Libya kıyılarına donanma gönderiyor

Libya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ni desteklemek maksadıyla İtalyan Donanması'nın bir görev gücü oluşturması kararı onaylandı.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni, Libya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ni (UMH-Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı Libya Ulusal Ordusu bünyesinde) desteklemek maksadıyla İtalyan Donanması'nın bir görev gücü oluşturması kararının onaylandığı açıkladı. QHA'nın aktardığına göre Gentiloni açıklamasında söz konusu görev gücünün, İtalya'nın Libyalı yetkililere gösterdiği katkının bir adım daha ileriye taşınması olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

Ayrıca Gentiloni, Libya'nın, insan kaçakçılarına karşı inisiyatif alma ve kendi ulusal sınırlarını koruma kapasitesinin arttırılmasının hedeflendiğini vurgulayarak, "Bu, Libya'nın istikrara kavuşturulması sürecinin bir parçası ve İtalya buna katkıda bulunmanın görevi olduğuna inanıyor." şeklinde konuştu.

Trablus merkezli yönetimin lideri ve ülkenin uluslararası olarak tanınan Başbakanı olan Fayiz el-Sarac ile başkent Roma'da yaptığı görüşmenin ardından Gentiloni, geçtiğimiz Çarşamba günü, insan kaçakçılarıyla mücadelede Libya'dan destek talebi aldıklarını belirtmişti. 2011 yılında Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle birlikte Afrika kıtasından pek çok göçmen, insan kaçakçılarının yardımıyla Libya üzerinden İtalya yoluyla Avrupa'ya geçmeye çalışıyor.

Öte yandan İtalyan Başbakan, görev gücünün küçük ölçekli olacağını ve büyük sayıda gemi ile hava filosundan teşkil edilmeyeceğini vurguladı.

Bilindiği gibi ülkede Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM-General Halife Hafter Yanlıları, bölgesel milisler (aşiret güçleri ve Bingazi'deki Bingazi'yi Savunma Seriyyeleri unsurları gibi) ve DAEŞ öncülüğündeki radikal silahlı unsurların kontrol ettiği çeşitli nüfuz alanları söz konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.