Taliban bu kez Pervan'da saldırdı: ABD askeri konvoyunda ölenler var

Taliban bu kez Pervan'da saldırdı: ABD askeri konvoyunda ölenler var

Taliban başkent Kabil'in kuzeyindeki Pervan ilinde ABD'nin askeri konvoyuna saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gece Kabil kuzeyindeki Pervan ilinin Bagram ilçesinde bulunan Hamza Hel bölgesinde ABD'ye ait bir askeri konvoy pusuya düşürüldü.

Taliban tarafından sorumluluğu üstlenilen saldırıda ABD askerlerinden ölen ve yaralananların olduğu belirtiliyor. Ayrıca saldırıda konvoyda bulunan 2 zırhlı aracın da büyük oranda tahrip olduğu ifade ediliyor.

Başkent Kabil'in kuzeyindeki Pervan ilinin konumu:

 

Taliban sözcüsü: 4 işgalci asker öldü veya yaralandı

Saldırı ile ilgili açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, "Pervan ilinin Bagram ilçesine bağlı Hamza Hel köyünde ABD askeri konvoyunun hedef alındığı saldırıda 2 zırhlı araç tahrip edildi, 4 işgalci asker öldü veya yaralandı" ifadelerini kullandı.

Paktiya'da ani saldırılar

Öte yandan Taliban güçleri ülkenin doğusundaki Paktiya ilinin Patan ilçesinde Kabil hükümeti güçlerinin kontrol noktalarına yönelik ani saldırılar gerçekleştirdi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinden yaklaşık 20 kişi öldü. 

Taliban sözcüsü ise saldırı sonrası yaptığı açıklamada, Patan ilçesinde düzenlenen saldırılarda 3 askeri karakolun kendi kontrollerine geçtiğini ve saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinden 19 askerin öldürüldüğünü, 11 askerin yaralandığını, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini belirtti.

Ayrıca Taliban sözcüsü çatışmalarda 1 Taliban savaşçısının öldüğünü, üçünün de yaralandığını kaydetti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.