El Kaide Mali'de Fransız askeri hedeflerini vurdu

El Kaide Mali'de Fransız askeri hedeflerini vurdu

El Kaide'nin bölgedeki yapılanması Nusretu'l İslam ve'l Müslimin, Kuzey Mali'de Fransa kuvvetlerinin hedef alındığı saldırıları üstlendi.

El Kaide'nin Batı Afrika'daki yapılanması Nusretu'l İslam ve'l Müslimin, Mali'nin kuzeyinde Fransız kuvvetlerini hedef aldığını açıkladı.

Grup, ülkenin kzueyindeki Kidal bölgesinde yer alan Tessalit'te Fransız askeri devriyesini el yapımı patlayıcı ile hedef aldığını ilan etti. Yerel kaynaklara göre bu saldırıda 4 asker yaralandı, Fransız yetkililer bu bilgiyi doğruladı.

Geçtiğimiz hafta da grup Kidal'in 25 kilometre kuzeyinde benzer bir saldırıyı bu sefer bir askeri araca karşı gerçekleştirdi. El Kaide yapılanması, 8 Temmuz'da yine bir el yapımı patlayıcı saldırısı ile Tessalit'te 3 Fransız askerini yaralamış, bir süre sonra da Gao bölgesinde yer alan Menaka yakınlarında da Fransız askeri konvoyunu patlayıcıyla hedef almıştı. Bu saldırılara Fransız yetkililerce değinilmemişti.

17 Temmuz tarihinde de yine Tessalit yakınlarında Fransa-ABD ortak askeri üssüne havan toplarıyla bir saldırı gerçekleştirilmiş, ancak grup bu saldırıyı üstlenmemişti. Nusretu'l İslam ve'l Müslimin bu üssü geçmişte birçok kez hedef aldı.

Batılı araştırmacıların raporlarına göre grup bu yılın başından itibaren Fransız kuvvetlerini en az 12 defa hedef aldı. Burkina Faso sınırı yakınlarında bir askeri devriyeyi hedef alan pusuda bu yılın başlarında iki asker yaralanmış, bir tanesi ise öldürülmüştü.

Yabancı güçlerin yanı sıra grup bölgedeki Fransa yanlısı yerel unsurlara da saldırılar düzenleniyor. Malili güvenlik güçlerini hedef alan grup Burkina Faso sınırında da etkinliğini artırıyor. Nusretu'l İslam ve'l Müslimin'in Burkina Faso'da yer alan cihat yanlısı Ensaru'l İslam ile yakın bağlantılarının olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.