Mısır'da tutuklanan Doğu Türkistanlı öğrencilere işkence yapılıyor

Mısır'da tutuklanan Doğu Türkistanlı öğrencilere işkence yapılıyor

Üç hafta önce Mısır polisi tarafından tutuklanan yüz Uygur öğrencinin Çin polisi tarafından sorgusunun yapıldığı belirtildi.

Uygurca yayın yapan Özgür Asya Radyosu, Mısır hapishanelerinde gözaltında tutulan Uygur öğrencilerin Çin polisi tarafından sorgulandığını duyurdu.

Üç hafta önce Uygur asıllı yüz Ezher öğrencisi Çin resmi makamlarının isteği üzerine evlerinden ve  yurtlarından toplanarak Mısır polisi tarafından tutuklanmıştı. Hapishaneye konulan öğrencilerin ne avukatlar ne de insan hakları temsilcileriyle görüşmesine halen zin verilmiyor. Doğu Türkistanlı öğrenciler, kötü şartlarıyla  bilinen Tarra, Akrab ve Burcul Arab hapishanelerinde tutulmaya devam ediliyor.

Çin polisi işkence yapıyor

Haberiyat'ın aktardığına göre, öğrencilerden birinin hapishane görevlilerinin telefonunu kullanarak ulaştığı Uygurca yayın yapan Özgür Asya Radyosu'nun verdiği bilgiler Çin polisinin öğrencileri sorgularken kafalarına siyah poşet geçirdiğini ve işkence uyguladığı yönünde. Öğrencilere günde bir kere yemek verildiği, sıcak hava ve kötü şartlar nedeniyle hasta oldukları ifade ediliyor.

Mısır makamlarından öğrencilerin akibetiyle ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. Mısır'dan gelen haberler Çin pasaportu taşıyan Ezher öğrencilerine yönelik tutuklamaların devam ettiği yönünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.