"Musul'da Dünyanın En Büyük İnsani Krizi Meydana Gelecek"

"Musul'da Dünyanın En Büyük İnsani Krizi Meydana Gelecek"

BM yetkilisi Lise Grande, Musul operasyonu sonrası oluşacak krizle başa çıkmak için plan hazırlığında olunduğunu söyledi.

BM Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, Musul operasyonunun başlamasıyla birlikte, dünyada bu yılki en büyük insani krizin Musul'da meydana geleceğini söyledi.

Grande, kentin IŞİD'den geri alınması sırasında meydana gelebilecek tüm kriz senaryolarının detaylı şekilde ele alındığını aktaran Grande, şunları ifade etti:

"Musul'daki iç göçmenlerin karşılanması için hazırlan plan çok pragmatik bir şekilde konuşuldu. Kürdistan Bölgesi, uluslararası toplumların desteğiyle, bu çatışmada mağdur olan veya zarar görenleri karşılama görevini üstlenecek. BM'ye göre Musul operasyonunun başlamasıyla birlikte, bu yılki en büyük insani kriz Musul'da meydana gelecek."

Grande Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin rolüne dikkat çekerek,"Bu krize yönelik çalışmalarının devam etmesi takdire şayandır. Musul krizinde BM olarak Kürtlerin yanında olduğumuzu ve onlara destek vereceğimizi açık bir şekilde beyan ettik. Söz konusu krize karşı BM ve Kürdistan'ın farklı planları var ancak önemli olan bu konuda ilk adımın atılmasıdır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.