Bab'ta 'PYD'ye karşı operasyon' gösterisi

Bab'ta 'PYD'ye karşı operasyon' gösterisi

Suriye'nin Halep kentine bağlı muhaliflerin kontrolündeki Bab ilçesinin Bizza beldesinde, PKK/PYD karşıtı gösteri düzenlendi.

Cuma namazından sonra yüzlerce Suriyeli ellerinde ''devrim'' bayrağıyla ilçe merkezinde toplanarak, örgütün Mare ile Azez ilçesine yönelik saldırılarını kınadı.

PKK/PYD karşıtı sloganlar atan göstericiler, ''PYD, yaptığın eylemleri tarih kaydediyor'', "Çocuk katili PYD'' ve "Hain, Şeytan PYD'' yazılı dövizler taşıdı.

Gösteriye katılan Abud Naif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bu gösteriye katılma amacımız, devrime ihanet eden PYD'ye karşıdır. PYD devrime ihanet ederek Arap topraklarını işgal etti.'' dedi.

İlçe merkezine gelerek göstericilere destek veren Şemar aşireti lideri Hasan Hüseyin de ''Biz Suriye'nin bölünmesine karşı olduğumuz için şimdi buradayız. Bir de Suriye'yi bölmeye çalışan PYD'nin eylemlerine karşıyız.'' diye konuştu.

Türkiye'nin eğittiği  ÖSO polisleri, göstericilerin emniyeti için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde yer alan Mare, Azez, Cerablus ve Bab'ta her cuma namazından sonra  PKK/PYD karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Söz konusu ilçelerde bulunanlar ve toprakları PKK/PYD'nin kontrolü altındaki Tel Rıfat ilçesi sakinleri, PYD'nin ilçelerinden çıkarılması için düzenlenen gösterilere destek veriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.