Putin'in kovduğu ABD'li diplomatlar için Trump'tan 'teşekkür' geldi

Putin'in kovduğu ABD'li diplomatlar için Trump'tan 'teşekkür' geldi

Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin’in ülkesindeki yüzlerce Amerikalı diplomatik personeli sınır dışı etme kararından dolayı Rus lidere ‘teşekkür etti’.

Başkan Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkesindeki yüzlerce Amerikalı diplomatik personeli sınır dışı etme kararından dolayı Rus lidere ‘teşekkür etti’. Trump, Putin’in bu hamlesinin Amerika’ya ciddi ölçüde tasarruf sağlayacağını söyledi.

Tatilini geçirdiği New Jersey’deki golf kulübünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, “Ona teşekkür etmek isterim çünkü maaşlarda kesinti yapmaya çalışıyoruz. Çok sayıda kişiyi göndermesine çok minnettarım çünkü şimdi maaş miktarı azaldı. Çok tasarruf olacak bu bize” diye konuştu.

"Başkan sadece alaycı davranıyordu"

Beyaz Saray ise, Trump'ın teşekkür açıklamasının aslında alaycı bir üslup içerdiğini açıkladı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, The New York Times'a gönderdiği e-postada, "Başkan sadece alaycı davranıyordu" dedi.

Harvard Üniversitesi John.F Kennedy Siyasal Bilgiler Okulu profesörü Nicholas Burn, eğer Trump şaka yapıyorsa “daha iyi bilmesi gerektiğini”, şaka yapmıyorsa da bunun bir “ilk” olduğunu kaydetti.

Reuters haber ajansının geçtiği bir habere göre ise, ismi açıklanmayan eski bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, bakanlığın Trump’ın ifadelerinden “dehşete düştüğünü ve şaşırdığını” söyledi.

Eski Başkan Barack Obama, Amerikan istihbarat servislerinin Rusya’nın 2016 ABD seçimlerine müdahale ettiği tespitinin ardından 35 Rus diplomatı sınır dışı etmiş, Rusya’nın Amerika’daki iki tesisini de kapatmıştı. Putin ise o dönemde bir karşılık vermemiş ancak geçen ay sonunda Rusya’daki Amerikan diplomatik temsilciliklerinde görev yapan 755 kişinin ülkeden ayrılmasını istemişti.

Moskova seçimlere müdahale iddialarını reddediyor.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.