Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib konusunu Rusya ile çözüme kavuşturacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib konusunu Rusya ile çözüme kavuşturacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunun Rusya ile görüşülmekte olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin İdlib bölgesine insani yardım geçişine devam ettiklerini ancak silah geçişine izin vermelerinin mükmün olmadığını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de çatışmasızlık bölgesi olarak ilan edilen İdlib’te son dönemde yaşanan çatışmaları ve bu kapsamda Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’nda gidilen kısıtlamayı değerlendirdi. İnsani yardım konusunda hep başı çektiklerini ve bu konudaki düşüncelerinin hala aynı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak insani yardım konusu ne yazık ki insani yardımdan çıkıp adeta bir silahlanma sürecine girdi” ifadelerini kullandı. 

Mit Moskova'da görüşüyor

İnsani yardım konusunda Cilvegözü’ünü yine açık tutacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat iş silah gibi vesaire, bu tür şeylere dönerse, buna tabii bizim yol vermemiz, müsaade etmemiz mümkün değil. İdlib'te ise görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımız bu konuda gerek Rusya ile bu görüşmelerini sürdürüyor. 

Görüşmeler olumlu geçti

Bu arada yine İran'la görüşmeler yapılıyor ve İdlib'le ilgili de Moskova görüşmeleri olumlu bir şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki Moskova görüşmeleri eğer uygulamada ki Astana filan biliyorsunuz bunlar bunun içinde, güvenli bölge vesaire bunlar da bu değerlendirmenin içinde yer alması halinde İdlib'i süratle çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.