Türkiye'de tutuklanan Fransız gazeteci için Macron devrede

Türkiye'de tutuklanan Fransız gazeteci için Macron devrede

Macron, gelecek günlerde Fransız gazetecinin durumunu görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la temasa geçeceğini açıkladı.

Türkiye'de terör suçlamasıyla tutuklanan Fransız gazeteci Loup Bureau için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron devereye giriyor. Macron, gelecek günlerde Fransız gazetecinin durumunu görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la temasa geçeceğini açıkladı. Tutuklanarak Van'a sevkedilen 27 yaşındaki gazetecinin serbest bırakılması için Fransa'da başlatılan kampanya ise devam ediyor.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Türkiye'nin 'terör örgütü' olarak kabul ettiği PYD'yle röportaj yaptığı gerekçesiyle 26 Temmuz günü "silahlı terör örgütü üyesi olma" iddiasıyla tutuklanan Loup Bureau için Fransa'da gazetecilik örgütleri tarafından yürütülen kampanya büyüyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) ile serbest gazetecilik yapan Loup Bureau'nun avukatı ve ailesi, Perşembe günü Cumhurbaşkanı Macron'dan gazetecinin serbest bırakılması için devreye girmesini istemişti.

Macron, Erdoğan ile görüşecek

Bu çağrıya yanıt veren Elysee Sarayı, Cumhurbaşkanı Macron'un kısa süre içinde Erdoğan'la konuyu görüşeceğini duyurdu. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Macron'un gazeteci Loup Bureau dosyasını çok yakından izlediği, diplomasi ekibi tarafından Loup Bureau'nun durumu hakkında bilgilendirildiği" belirtildi. Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın Türk muhataplarıyla bu konu hakkında temas halinde olduğu da vurgulanan açıklamada, gazetecinin ailesiyle de temasta oldukları ve durumu hakkında Bureau'nun ailesini sürekli bilgilendirdikleri kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.