NATO, Rus Tehdidine Karşı 6 Karargah Kurdu

NATO, Rus Tehdidine Karşı 6 Karargah Kurdu

NATO’nun, olası bir Rus saldırısına hazır olmak için Doğu Avrupa ülkelerinde 6 karargah kurduğunu bildirildi.

NATO’nun Ukrayna Temsilciliği Başkanı, NATO’nun Ukrayna İletişim Ofisi Müdürü Aleksandr Vinnikov, NATO’nun, olası bir Rus saldırısına hazır olmak için Doğu Avrupa ülkelerinde 6 karargah kurduğunu bildirdi.

QHA muhabirinin bildirdiğine göre, Kiev’de 22 Haziran tarihinde düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Aleksandr Vinnikov, NATO Mukabele Kuvveti'nin 3 kat arttırıldığını belirterek NATO ordusunun düzenli alarm durumunda bulunduğunu ve birkaç gün içinde dünyanın herhangi bir noktasına askeri birlik konuşlandırabileceğini kaydetti.

Vinnikov, “NATO’nun doğu bölgelerinde NATO güçlerinin konuşlandırıldığı yerleri güçlendirmeye karar verdik. Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Baltık ülkelerinde ilk elde 6 küçük karargah kurduk” açıklamasında bulundu.

Bunun yanı sıra siber alandaki tehditlere cevap olarak tatbikat sayısının da arttırıldığını dile getiren Aleksandr Vinnikov, NATO’nun Rusya'ya karşı cepheleşme niyetinde olmadığını ancak olası bir Rus saldırısına karşılık verebilmek için hazır olmak istediğini belirtti.

2016 yılının Şubat ayında NATO ülkeleri savunma bakanları, Doğu Avrupa’daki birliklerini güçlendirme kararını kabul etmişti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun 8-9 Temmuz tarihlerinde Varşova’da yapılacak zirvesinde konuyla ilgili alınacak kararların onaylanacağını ve Doğu Avrupa’daki NATO kuvvetlerinin varlığının güçlendirileceğini kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.